tiistai 20. maaliskuuta 2012

Äänestämällä voi vaikuttaa

Monet ihmiset sanovat, etteivät mene äänestämään, kun sillä ei ole mitään merkitystä. Tai jos äänestetään, äänestetään protestiksi jotain sellaista puoletta, joka ei edes yritäkään hoitaa asioita.

Keskustapuolue oli päähallitus puolue 8 vuotta. Silloin sanottiin, että on sama, mitä puolueita siellä hallituksessa istuu, kaikki yhtä ”mätiä”. Pikkuhiljaa aletaan ainakin maaseudulla huomaamaan, että taisi se paljon parjattu kepu sittenkin olla aikamoinen tavallisten ihmisten ja
maaseudun asioiden hoitaja. Samalla se on toiminut tulppana monille kokoomuksen ja demarien muutosajatuksille. Sen on jo huomannut, että Kataisen kabinetti on nopealla tempolla ryhtynyt purkamaan keskustan monen vuoden työtä. Taitaa olla ennätys siinä hommassa.

Keskustan aikanaan ajamaa kotihoidon tukea ollaan murentamassa kansan vastuksesta huolimatta. Viime vaalikaudella vaivalla saatu ruuan arvonlisäveroprosenttia ollaan nyt perumassa. Eihän hyvätuloiset kokoomuslaiset ja demarit piittaa siitä (eivät ole koskaan piitanneet), mitä ruoka maksaa. Sisä-Suomessa ei tarvita varuskuntia. Maanpuolustustahtoa ei tarvitse varuskunnilla pönkittää, puolustusvoimien työpaikoilla ole mitään merkitystä kuntataloudelle, tätä mieltää näyttävät olevan Kataisen porukat, kunhan vain Wallin saa sulan hattuunsa ruotsinkielisen varuskunnan säilyttämisessä.

Suuri on kaunista

Tuntuu näin entisestä kunnallismiehestä hölmöläisen hommalta tuo Kataisen suurkuntahanke. Kovalla rummutuksella ensin julkaistiin uudet kuntarajat ja muka oltiin pyytämässä kunnallispäättäjien lausuntoja hölmöäkin hölmönpään esitykseen. Kuntapäättäjät ovat ennenkin osanneet järjestää palvelunsa, osanneet etsiä yhteistyökumppaninsa tai ovat jopa omasta halustaan liittyneet naapurikuntaan. Ei siihen ole Virkkusia ja Kataisia tarvittu. Nyt tuntuu siltä, että viisaus asuu vain Kokoomuspomojen päässä, kun uusia rajoja piirrellään. Ihme kyllä palvelujen järjestämisestä ei puhuta juuri mitään. Juuri palveluja vartenhan kunnat ovat olemassa. Mitä suurempi kunta, sen vaikeampi on luoda oman kunnan henkeä, me- henkeä, jolla omaa kuntaa kehitetään.

Koskahan alkaa maakuntahallinnon alas-ajo ? Veikkaanpa niin, että tämän hallituksen aikana sekin tapahtuu, ainakin niin, että maakuntia liitetään yhteen. Silloin on Etelä-Pohjanmaakin tulilinjalla. Tässäkin asiassa suuri on kaunista, nykyhallitusherrojen mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti